Blijf op het pad en laat je niet afleiden

Focus

Bespaar tijd door efficiënter en effectiever te werken.

We leven in een tijd waarin we ons vaak laten afleiden door allerlei ideeën en onderbrekingen.

Hierdoor kunnen we ons bezighouden met zaken die helemaal niet bijdragen aan onze doelen (Lees; Werkzaamheden waarvoor je bent aangenomen/ Werkzaamheden die je klanten van jou verwachten).

Het is belangrijk om gefocust te blijven op het pad dat je naar je doelen leidt en je niet af te laten leiden door zijpaden die je alleen maar verder van je doel afbrengen.

Stel je voor dat je een berg wilt beklimmen. Om deze berg te bereiken, moet je eerst een pad vinden dat je naar de top leidt. Maar er zijn ook vele zijpaden die je kunt nemen die je uiteindelijk van de weg afleiden en je niet dichter bij de top brengen. Net als bij het beklimmen van een berg, is het belangrijk om je te concentreren op het pad dat je naar de top leidt en je af te vragen of iets bijdraagt aan je doelen, zowel op de korte als lange termijn.

Om gefocust te blijven is het daarom verstandig om proactief te plannen en je werkzaamheden en taken te organiseren. Het Outlooksysteem biedt hierin veel mogelijkheden. Gebruik je Outlook-agenda en je Outlook-takenlijst om je werkzaamheden en taken te plannen en houd jezelf scherp en gefocust.

Als je meer wilt leren over werken met focus in combinatie met het Outlooksysteem, kan ik je mijn training Grip op je Inbox aanbevelen.

Liever persoonlijke begeleiding? Kijk op mijn website naar de mogelijkheden om samen te werken.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Online training

Grip op je inbox & taken

Online product

Werk met mij

1-op-1 coaching

op coaching

Werk met mij

Incompany training

Logo Incompany
Scroll naar boven