Hoe krijg ik belangrijke taken wél af?

Linda Gripeffect

Bespaar tijd door efficiënter en effectiever te werken.

We leven in een wereld waarin onze dagen vaak gevuld zijn met talloze taken, verzoeken en afleidingen.

In een tijd waarin het lijkt alsof er altijd meer te doen is dan tijd om het te doen, kan het gemakkelijk zijn om overweldigd te raken.  Aan het einde van de dag hebben we het gevoel niet zoveel bereikt te hebben als we hadden gewild.

Ik heb een tip voor je!

Het concept is simpel: kies je “Highlight of the Day”.

Dit betekent dat je jezelf aan het begin van elke dag (of misschien zelfs de avond ervoor) de vraag stelt: “Wat moet ik vandaag absoluut doen, zodat ik met een gevoel van voldoening naar huis ga?”

Maak een top drie van taken voor die dag, waarbij de belangrijkste je “Highlight of the Day” is.

Waarom is dit zo effectief? Omdat het je dwingt om je te concentreren op wat echt belangrijk is en prioriteit te geven aan de taken die het meeste impact hebben.

Het stelt je in staat om je kostbare tijd en energie te richten op de dingen die er echt toe doen, in plaats van te verdwalen in een zee van onbelangrijke taken.

De ochtend is vaak het meest productieve deel van de dag, dus gebruik deze tijd verstandig door je drie belangrijkste taken aan te pakken.

Als je er niet in slaagt om alles af te krijgen, maak je dan in ieder geval je “Highlight of the Day” af. Op deze manier heb je elke dag een belangrijke taak volbracht en kun je met een tevreden gevoel naar huis gaan.

Een tip die kan helpen bij het implementeren van deze strategie is om ’s ochtends niet direct je mailbox te openen, maar in plaats daarvan direct aan je drie belangrijkste taken te werken. Na het afronden van deze taken is er nog genoeg tijd over om je mailbox te verwerken.

Dus, kies daarom bewust je “Highlight of the Day”, zet elke dag de juiste stappen om je doelen te behalen en ga naar huis met een tevreden gevoel.

Disclamer: Ik zeg altijd: “Plan en hou je aan de planning”. Dit werkt in een ideale wereld natuurlijk zo, maar in de echte wereld is het eerder “Plan en probeer je zo goed mogelijk aan je planning te houden”.

Hoe je een goede planning maakt, leer je in mijn online training Grip op je inbox & taken.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Online training

Grip op je inbox & taken

Online product

Werk met mij

1-op-1 coaching

op coaching

Werk met mij

Incompany training

Logo Incompany
Scroll naar boven