Hoe start ik met OneNote?

Linda Gripeffect

Bespaar tijd door efficiënter en effectiever te werken.

OneNote is een veelzijdig platform dat zowel zakelijk als privé gebruikt kan worden, perfect voor zowel kleine notities als grote projecten. Geen losse papiertjes, notitieblokken of post-its meer; met OneNote heb je alles overzichtelijk op één plek georganiseerd.

Waarom werken met OneNote?

Veel mensen zijn nog niet bekend met OneNote of weten niet precies hoe ze het optimaal kunnen benutten. Dit is jammer, want OneNote >>> kan je productiviteit aanzienlijk verhogen. Wil jij ook eindelijk al je notities op één plek bewaren? Niet meer zoeken naar notulen, gespreksverslagen, recepten, boekentips, handige screenshots of video’s, maar alles logisch opgeslagen, gestructureerd, up-to-date en altijd bij de hand? OneNote werkt bovendien naadloos op smartphones en tablets, waardoor je altijd en overal toegang hebt tot je notities.

Vijf OneNote Top-Tips

1. Handige lijstjes maken en afvinken

Lijstjes zijn een handig hulpmiddel voor veel mensen. In OneNote >>> kun je per onderwerp gemakkelijk vinklijstjes en andere opsommingen maken. Voeg taken toe en vink ze af wanneer ze zijn voltooid. Dit geeft niet alleen een gevoel van voldoening, maar helpt ook bij het organiseren van je taken.

lijsjes in onenote
notities in onenote

Tip: Maak gebruik van labels zoals “Nog te lezen boeken” of “Boodschappenlijst” en zoek via de zoekbalk snel en eenvoudig naar notities met deze labels.

2. Integratie met Outlook-taken en Microsoft To Do

Als je werkt met Outlook-taken, kun je taken vanuit OneNote >>> toevoegen en synchroniseren met Outlook en Microsoft To Do. Dit kan eenvoudig via de vlagstatus in OneNote (desktopversie). Hierdoor heb je al je taken overzichtelijk op één plek en kun je deze gemakkelijk beheren.

Tip: Stel herinneringen in voor je taken in Outlook of To Do, zodat je nooit meer iets vergeet.

takenlijst onenote

3. E-mails en bestanden toevoegen

OneNote maakt het eenvoudig om e-mails toe te voegen, maar ook om een OneNote-pagina per e-mail te verzenden. Dit is handig als je in OneNote >>> je vergaderingen en notulen bijhoudt. Daarnaast kun je gemakkelijk bestanden vanaf je computer toevoegen (zoals Word, Excel of zelfs een gehele map), evenals koppelingen naar websites, foto’s, schermafdrukken, gekopieerde tekst, audio en video.

Tip: Gebruik de optie om notitieblokken te delen met anderen, zodat je eenvoudig kunt samenwerken aan projecten.

4. Details van Vergaderingen Integreren

Een van de krachtige functies van OneNote is de mogelijkheid om vergaderdetails rechtstreeks vanuit Outlook in te voegen. Dit is bijzonder handig als je vergaderingen plant en bijhoudt.

Tip: Gebruik de functie “Details van vergadering invoegen” in OneNote om automatisch informatie over de vergadering, zoals datum, tijd, locatie, agenda en genodigden, in je notities op te nemen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je alle relevante informatie op één plek hebt. Je kunt daarna direct je notulen bijhouden in dezelfde pagina.

OneNote Details vergadering

5. Recepten bewaren en handig opslaan

Voor de kookliefhebbers onder ons is OneNote >>> een uitstekende manier om al je favoriete recepten te bewaren en te organiseren.

Tip: Maak een apart notitieblok of sectie voor je recepten. Voeg per recept een pagina toe en gebruik de functie om schermafdrukken van online recepten te maken of kopieer en plak de tekst direct. Je kunt ook foto’s van handgeschreven recepten toevoegen. Gebruik labels zoals “Ontbijt,” “Lunch,” “Diner,” of “Desserts” om je recepten gemakkelijk terug te vinden via de zoekfunctie.

De Voordelen van OneNote

OneNote slaat alles automatisch op, synchroniseert met al je apparaten en is ook offline te gebruiken. De integratie met andere Microsoft Office-onderdelen zoals Outlook, Teams en To Do is uitstekend. En het mooiste van alles: als Microsoft-gebruiker is OneNote gratis!

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over hoe je het beste kunt beginnen met OneNote? Neem dan eens een kijkje bij mijn <<< online training Grip op OneNote >>> . In deze training leer je alle ins en outs van dit krachtige programma en krijg je praktische tips en trucs om je productiviteit te verhogen. Start vandaag nog en krijg grip op al je notities!

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Online training

Grip op je inbox & taken

Online product

Werk met mij

1-op-1 coaching

op coaching

Werk met mij

Incompany training

Logo Incompany
Scroll naar boven