Knip en plak jij ook zoveel?

Knippen Plakken

Bespaar tijd door efficiënter en effectiever te werken.

Knippen en plakken, met de vertrouwde Ctrl + X en Ctrl + V, is een functie die we allemaal veel gebruiken. Toch benutten de meeste mensen deze optimaal.

In deze nieuwsbrief duiken we dieper in het klembord en laat ik je zien hoe je deze tool het beste kunt gebruiken.

Wat is het klembord?

Het klembord is een handige functie die beschikbaar is op Windows-computers. Het fungeert als een tijdelijke opslagplaats voor tekst of afbeeldingen die je kopieert of knipt. Hierdoor kun je informatie kopiëren van de ene locatie en plakken op een andere locatie binnen dezelfde of verschillende toepassingen.

Hoe zet je het klembord aan?

Om deze functie te kunnen gebruiken moet je eenmalig een knop aanzetten in je klembordinstellingen.

Ga naar de zoekbalk in de taakbalk (de onderste balk in je scherm) en zoek naar “Klembordinstellingen”.

Klembord

Zet vervolgens je klembordgeschiedenis aan.

Klembordgeschiedenis

Hoe gebruik je het klembord?

Om toegang te krijgen tot het klembord, druk je eenvoudig op de toetsencombinatie Windows + V op je toetsenbord. Dit opent het klembordvenster, waar je een geschiedenis ziet van de items die je hebt gekopieerd of geknipt. Dit kan variëren van tekstfragmenten tot afbeeldingen.

Hoe profiteer je van het klembord?

Meerdere items kopiëren/plakken: Met het klembord van Windows kun je meer dan één item tegelijk kopiëren en plakken. Dit bespaart tijd en maakt het gemakkelijker om meerdere stukken informatie te verplaatsen.

Synchronisatie tussen apparaten.

Met de recente updates van Windows is het mogelijk om het klembord te synchroniseren tussen meerdere apparaten, waaronder pc’s en mobiele apparaten. Hierdoor kun je informatie delen tussen al je apparaten zonder gedoe met e-mails of berichten. Vraag dit even na bij je IT afdeling.

Ik zou zeggen, probeer het eens!

Wil je meer van mij leren, kijk dan eens bij mijn online training <<< Grip op je inbox & taken >>>. Deze training staat bomvol praktische tips en tricks die jou productiviteit enorm kunnen verhogen.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Online training

Grip op je inbox & taken

Online product

Werk met mij

1-op-1 coaching

op coaching

Werk met mij

Incompany training

Logo Incompany
Scroll naar boven