De nieuwe versie van Outlook

Outlook

Bespaar tijd door efficiënter en effectiever te werken.

Heb je het al opgemerkt? Of misschien is dit nieuws helemaal nieuw voor je.

Outlook is momenteel bezig met de uitrol van een gloednieuwe versie voor Windows.   Deze nieuwe Outlook is gebaseerd op de Outlook-webapp en biedt verbeterde integratie met andere Microsoft 365-services, zoals Teams en To Do en meer.

Misschien heb je al het schuifje linksboven in je scherm opgemerkt met de uitnodiging om “De nieuwe versie van Outlook uitproberen.”

image

Je kunt dan de nieuwe Outlook voor Windows uitproberen en feedback geven om deze te verbeteren (Je kunt ook gemakkelijk weer terug naar de oude versie). Wellicht werk je er zelfs al mee.

Werk ik zelf al met de nieuwe versie van Outlook?


Nee, op dit moment mis ik nog enkele functionaliteiten die wel beschikbaar zijn in de oude versie. Ik ga ervan uit dat dit in de toekomst een stuk verbeterd zal worden, dus ik blijf nog even in de oude versie hangen.

Is de nieuwe versie van Outlook gebruiksvriendelijker?

Zeker! Je zal zien dat het gebruik van Outlook en het instellen van functies veel eenvoudiger wordt.

Wat is het grootste verschil met de oude versie van Outlook?

De look & feel, de gebruiksvriendelijkheid en de Outlook-takenlijst (het ontbreken ervan).

De takenlijst in de nieuwe versie is volledig vervangen door To Do. Hoewel de synchronisatie al plaatsvindt, vind ik op dit moment de koppeling tussen e-mail en takenlijst in de oude versie nog prettiger. Ik verwacht echter dat dit in de toekomst zal verbeteren.

image

Wanneer wordt de nieuwe versie van Outlook volledig uitgerold?

Microsoft heeft als doel om tegen het einde van 2024 iedereen over te zetten naar deze nieuwe versie. Alle geplande functionaliteiten moeten tegen die tijd zijn uitgebracht, maar de haalbaarheid daarvan moet nog blijken.

Werkt jouw bedrijf nog met een oudere versie van Outlook? Dan kan deze overgang zeker nog even duren. Raadpleeg eventueel je IT-afdeling voor meer informatie.

Kan ik nog meer informatie geven?

Natuurlijk, ik zal je op de hoogte houden. Schrijf je in voormijn nieuwsbrief en mis geen informatie.
In het begin van 2024 breid ik mijn online training <<< Grip op je Inbox >>> uit met een nieuw hoofdstuk over “De nieuwe versie van Outlook.”

Heb je nog vragen? Stuur mij gerust een mail op linda@gripeffect.nl.

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Online training

Grip op je inbox & taken

Online product

Werk met mij

1-op-1 coaching

op coaching

Werk met mij

Incompany training

Logo Incompany
Scroll naar boven