Sneltoetsen: Omdat het leven te kort is om alles met de muis te doen.

Sneltoetsen

Bespaar tijd door efficiënter en effectiever te werken.

Als je veel tijd doorbrengt achter de computer, kan het gebruik van sneltoetsen je enorm helpen om efficiënter te werken.

In plaats van steeds de muis te gebruiken om door menu’s te navigeren of commando’s uit te voeren, kun je met sneltoetsen snel en gemakkelijk taken uitvoeren.  Het gebruik van sneltoetsen heeft een aantal belangrijke voordelen.

Ten eerste kan het je veel tijd besparen. Door sneltoetsen te gebruiken hoef je niet meer te zoeken naar de juiste optie in het menu of door verschillende vensters te navigeren. Dit kan vooral handig zijn bij repetitieve taken, zoals het kopiëren en plakken van tekst, het bekijken van verschillende tabbladen of het afsluiten van programma’s.  

Ten tweede kan het gebruik van sneltoetsen je productiviteit verhogen. Door sneltoetsen te gebruiken, kun je taken sneller uitvoeren en je workflow verbeteren. Dit kan vooral handig zijn als je veel taken hebt die snel afgerond moeten worden, zoals bijvoorbeeld tijdens het werken aan een deadline.  

Tot slot kan het gebruik van sneltoetsen ook bijdragen aan het voorkomen van RSI-klachten. Door het gebruik van de muis te verminderen en in plaats daarvan sneltoetsen te gebruiken, kun je de belasting op je handen en polsen verminderen.   Het kan even wennen zijn om ze te leren, maar het is de moeite waard om er tijd in te investeren.

Begin eens met twee sneltoetsen per week, schrijf ze op een post it en plak deze aan je computer. Binnen no time heb je deze sneltoetsen onder de knie.

Op Facebook en Instragram post ik regelmatig handige sneltoetsen en daag ik je uit deze te leren.

Twee sneltoetsen die je wat mij betreft als eerste zou kunnen leren zijn;

– Alt + tab = Schakel tussen de verschillende vensters/ tabbladen. Laat los wanneer je het venster wilt bekijken.
– Windows + d (zie afbeelding) = Het bureaublad weergeven of verbergen. Handig als je veel vensters open hebt staan.
Ik zou zeggen probeer het eens en ervaar de snelheid en handigheid.

Groetjes,
Linda

Nieuwsgierig hoe ik jou verder kan helpen?

Online training

Grip op je inbox & taken

Online product

Werk met mij

1-op-1 coaching

op coaching

Werk met mij

Incompany training

Logo Incompany
Scroll naar boven